søndag 25. april 2010

Solid generalprøve fire dager før seriestart.

Siste motstander før seriestart var Smøla på Omsund kunstgress, Frei.

Mest nerver før kamp har nok dommeren som gnir seg i øynene da han legger merke til at begge lag stiller i blått. Pipeblåseren er derimot smidig, og løser problemet ved å låne vester fra utstyrsbua til stadionvert, Frei IL.

Smøla kommer først i protokollen etter klabb og babb på en corner. Ballen pirkes inn fra 1,26 meter. Erik Fiske får så lurt offsidefella et par ganger, men avslutningene reddes av keeper. Stian Hole var også noen millimeter unna scoring med en heading i tverrliggeren. Smøla tar med seg 1-0 til pause.

Smøla holder på å sjokkåpne i 2.omgang da ett innlegg spretter av tåa til venstreback Oddings Risan, og lander på målstreken. Heldigvis for oss trekker vingen til Smøla seg i det han skal sette inn ballen på åpent mål. Antageligvis i frykt for å miste livet i et potensielt sammenstøt med stolpen.

HKF utligner da Erling Eidseter dribler seg inn i 16-meteren, og setter ballen opp i motsatt hjørne. Mange lagkamerater roper på den klassiske 45-graders pasningen, men Eidseter hadde dratt ned rullgardina for lengst.

Øystein Vestre vil ikke være noe dårligere enn midtbanekollega Eidseter, og limer like gjerne ballen via stanga og i mål fra 30 meter. Eller 40 ifølge han selv. 1-2, og de kongeblå er ikke ferdige.

Stian Havnen stresser en noe rådvill Smøla-stopper, og vinner ballen. Alene mot keeper er han sikkerheten selv. Spikeren i kista, og 3-1 er et faktum.

4-1 følger rett etterpå. Erling spiller fri Hole på venstrekanten, som fosser fram og spiller nydelig inn igjen til Erling. Alene med keeper fastsetter han sluttresultatet.